SUP határozó

Mennél már állva evezni, de még nem választottad ki a neked való SUP-ot? Segítünk! Egy dolog biztos, létezik pont neked való felfújható deszka.

A mai technológia annyira fejlett, hogy egy felfújható deszka képes 120-160 kg terhet elvinni a vizen úgy, hogy közben stabil és jól irányítható marad. Ha jó SUP-ot veszel, a vízi túrázás csak az élvezetről, a látványról és a kényelemről szól majd.

ALAP DESZKÁK – ALL ROUND SUP

Az úgy nevezett all-round deszkák számítanak a belépő kategóriának. Ezek olcsóbbak, és arra jók, hogy kipróbáld és megszeresd ezt a könnyű sportot.

Ebben a kategóriában a legtöbbet nyújtó deszka az Oceana, amihez deréktámasz is tartozik, így kár ülve, kajakként is használható. Állva pedig használva egy stabil és megbízható SUP siklik majd alattunk.

A kategória legolcsóbbja az Aqua Journey, 120 kg-os terhelhetőségével, és kompakt méretével a lányok és női evezősök kedvenc első SUP-ja.

SUP határozó - állva evezős deszkák infó
Stabil deszkák laza evezésekhez

Kiváló ár/érték arányú, és külön fiús és lányos színben is elérhető a Gladiator LIGHT deszkája. A 10.6 és 10.4-es allround deszkák könnyűek, stabilak, kifejezetten kezdőknek, könnyű evezésekhez.

A legprofibb all-round SUP a Gladiator 10.6-os PRO deszkája, ami minden szempontból egy csúcs modell a belépő szinten.

TÚRA DESZKÁK – TOURING SUP

Ez a kategória már a tempós haladásról szól, amikor már nem csak evezünk, hanem vízi túrázunk. Ezek a deszkák áramvonalasabbak, könnyebb velük a vízen haladni, viszont ennél fogva kevésbé stabilak, mint az all-roundok, tehát szükséges hozzá némi gyakorlás vagy tapasztalat.

Fontos tulajdonságuk még, hogy általában nagyobb csomagtérrel rendelkeznek, ami fontos lehet, ha tényleg hosszabb túrára vagy utazásra használjuk két pont között.

A túra SUP-ok mindenttudója a Freesoul Tech, ami derék és lábtámasszal kajakká alakítható, sőt vitorla árboc kialakítás is van rajta.

Belépő kategóriában nincs párja a Gladiator 12’6 Light deszkájának, ami egy alap túraSUP-hoz képest hihetetlen minőséget nyújt, és még jól is néz ki.

SUP határozó - állva evezős deszkák infó
Társak nagy vízi túrákhoz

A csúcsmodell pedig az Gladiator 14’ Touring modellje, ami egy prémium túraSUP középkategóriás áron, 100% karbonevezővel, és a versenydeszkákhoz közelítő hidrodinamikus testtel.

VERSENY DESZKÁK – RACE SUP

Ha a sebesség a lényeg, akkor két deszka közül tudunk választani. Mindkettő keskeny, kiváló hidrodinamikai jellemzőkkel bíró SUP. A Fastblast Tech mindent tud a gyors tempóról, kedvező árért, az ELITE 14 R pedig annyival drágább csak, amennyivel jobb technológia van benne. Mellényúlni egyikkel sem tudsz. A verseny SUP-ok csak azoknak való, akik már tapasztalt állva evezősök, és a leggyorsabb tempót akarják elérni, amit csak lehet.

SUP határozó - állva evezős deszkák infó
Verseny SUP-ok gyors tempóhoz

EGYÉB SUP-OK

Két különleges kialakítású SUP érkezett idén a magyar piacra. Az egyik a kutyusokkal együtt evezők számára tervezett Huaka’i Tech deszka, aminek az első állófelületét megnövelték, hogy négylábú kedvenced veled együtt élvezhesse a vízi túrát.

A másik a kifejezetten folyó/hullámos vízre tervezett Kahawai, ami természetes fa mintázatával az egyik legszebb SUP is egyben.

SUP határozó - állva evezős deszkák infó
Kahawai, a folyóvizek mestere

A Gladiator ART sorozata allround és touring modelleket vett alapul, és művészi festéssel dobta fel azokat. Extrém életérzés, vagány rajzok. Deszkák azoknak, akiknek a SUP többről szól, mint vízi túrázás.

Ha valamelyik kategóriában el tudod képzelni magad, akkor ott nézz körül, hogy milyen méretű és árú deszka felel meg neked a legjobban. Aztán irány a víz. Bárhol.

Ne légy gyáva! Evezz állva!